Leas Tegne Tip: SE

Godmorgen.
I dag vil jeg dele ud af et lille tegne tip, som jeg selv fik!
Men først vil jeg gerne lige slå fast at der, for mig, er forskellige måder at tegne på. At tegne og illustrere er for mig, to forskellige ting. Selvfølgelig tegner jeg, når jeg illustrerer, men i dette tegne tip, skal man skelne tegning fra illustration. 
Dette tegne tip, går mere på, "korrekt tegning". 
Here it goes:
Hvis du skal tegne hvad du ser, dvs ikke "opfinde" motivet selv, så SE på det. Se på det, sådan rigtigt!
Du har en masse forestillinger, om hvordan vasen, blomsten, eller stolen ser ud. Du ved at vasen er rund. Du ved at bladene alle har samme farve/nuance. Du ved at stolens 4 ben er lige lange. Forsøg at slette ALT hvad du ved (bortset fra hvordan du holder på en blyant - nej hov, glem næsten også dét. Det tager vi i et andet tegne tip). Og se på genstanden du skal tegne. Forhold dig til alle mellemrum, alle skygger, alle de små detaljer. 
Hvis du har bogen "At Tegne Er At Se" liggende derhjemme, så lyder det nok bekendt. 
Denne peberfrugt tegnede jeg i 2012. Den var en del af et studie i, at se på tingene og se alle detaljer. Ofte når vi (jep, jeg er også skyldig) skal tegne komplicerede ting, har vi tendens til hurtigt at give op, fordi det virker for uoverskueligt at tegne.
Mit råd er, at starte med en simpel ting.
Start med en tallerken, og arbejd dig op - og øv dig i at se tingene rigtigt når du tegner. Perspektiv, skygger og mellemrum. 
Det har hjulpet mig enormt meget, at kunne tegne "korrekt". Der er mange veje til livet som illustrator. Min vej gik fra først at kunne tegne korrekt til herefter at arbejde med at finde min egen stil (hvilket jeg stadig arbejder hver dag med). :) 
Hvis du sidder og har nogle spørgsmål, eller har idéer til et tegnetip - så skriv endelig en kommentar eller send mig en mail på lh@leahoffmann.dk
/Lea